Privacy Policy & Cookies

Wie zijn wij?

Alaerts BVBA, Steenweg 3 Unit 3.303, 3540 Berbroek (Herk-de-Stad), België, BTW BE 0464.387.104

Alaerts bvba verwerkt persoonsgegevens overeenkomstig deze privacyverklaring. Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacy beleid, kunt u terecht bij Nick Alaerts op [email protected]

Verwerkingsdoeleinden

Alaerts bvba verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van klanten voor klanten- en orderbeheer (o.a. klantenadministratie, opvolgen en uitvoeren van bestellingen/leveringen, facturatie, opvolgen van de solvabiliteit en het verzenden van marketing en gepersonaliseerde reclame).

Rechtsgrond(en) van de verwerking

Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1. a) toestemming, b) noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst, c) noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting, f) noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belang om te ondernemen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. a) toestemming, heeft de klant steeds het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken.

Overmaken aan derden

Indien dit noodzakelijk is ter verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, zullen de persoonsgegevens van de klant worden gedeeld met andere vennootschappen (van de Alaerts bvba groep) binnen de Europese Economische Ruimte die rechtstreeks of onrechtstreeks met Alaerts bvba verbonden zijn of met enige andere partner van Alaerts bvba;

Alaerts bvba garandeert dat deze ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van de persoonsgegevens.

Bewaarperiode

De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding). Voor direct marketing hanteren we 5 jaar (bij niet reactie van de klant of effect hierop) of tot tegenbericht nl. uitschrijving op onze nieuwsbrief.

Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens

De klant heeft te allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 (f), met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.

Bovendien, heeft de klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap.

Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om:

  • zelf de instellingen van zijn klantenaccount aan te passen; en/of
  • een e-mail te verzenden naar het volgende e-mailadres: [email protected]

Direct marketing

De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens met het oog op direct marketing.

Cookies 

De website van Alaerts maakt gebruik van cookies. Dat zijn kleine tekstbestanden die je computer opslaat wanneer je onze website gebruikt. Ze brengen onder andere informatie over je browsertype, besturingssysteem, geografische locatie, het websitebezoek en je persoonlijke voorkeuren in kaart. Door first party cookies te gebruiken kunnen wij je de beste gebruikservaring bieden. Ze regelen het technische gedeelte van de website en onthouden bepaalde zaken van de bezoeker, zoals de taalkeuze. De informatie die we via deze cookies verzamelen gebruiken we enkel binnen Alaerts. We geven je gegevens dus niet door aan derden. Bovendien wordt alles anoniem verwerkt.

Daarnaast is er ook derde partij met een andere domeinnaam die via de website van Alaerts 'Third party cookies plaatst'. In dit geval Google Inc. Ze houden het surfgedrag van gebruikers bij en maken op basis van die gegevens een gebruikersprofiel aan. Meer info over deze cookies: Google Analytics en Google Adwords zie https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=nl 

Je internetbrowser laat toe dat je het gebruik van cookies verhindert. Raadpleeg hiervoor de help-functie van je internetbrowser. Wij wijzen er echter op dat het kan zijn dat je bepaalde delen van onze website niet kan gebruiken als je cookies uitschakelt. Bovendien wordt je gebruikersgemak een stuk minder aangezien voorkeuren en instellingen niet meer worden onthouden. 

Klacht

De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - [email protected]).

Dit privacybeleid en de cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 2 januari 2020. Alaerts heeft het recht om deze verklaring te wijzigen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »